Széchenyi 2020Komplex épületenergetikai fejlesztési projekt a NEUHAUS Kft.-nél.


Az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előiranyzatból, vissza nem térítendő támogatás segítségével valósítjuk meg projektünket, fejleszthetjük cégünket.


Kedvezményezett neve: NEUHAUS Kft.


Projekt címe: A NEUHAUS Kft. épületenergetikai komplex fejlesztési projektje.


A szerződött támogatási összeg: 14 660 541 Ft


Támogatás mértéke: 55%


Projekt tartalmának bemutatása:
A projekt keretében épületenergetikai fejlesztés megvalósulását irányoztuk elő, melynek kapcsán megújuló energia használat (napelemes és napkollektoros rendszer telepítése) és energiahatékonyság miatti épületenergetikai fejlesztés (fűtésrendszer korszerűsítése) valósulhat meg. Energiahatékonyság fokozása jön létre, az energiatakarékosság és a megújuló energiaforrások felhasználásának növelésével.

Napelemes rendszer telepítése.
100db EURENER PEPV 280W-os modult az épület tetejére helyezzük fel, 2db Fronius Symo 12.5-3-M inverteren keresztül tápláljuk vissza a villamos hálózatba.

Napkollektoros rendszer telepítése.
A használati melegvíz előállítás elsősorban szolárrendszerrel fog történi. Az ehhez szükséges 24db napkollektort a tetőn helyezzük el.

Fűtésrendszer korszerűsítése.
A tervezéssel érintett épület fűtéséhez szükséges hőenergiát kondenzációs gázkazán fogja biztosítani. A kialakításra kerülő fűtési hálózat zárt rendszerű lesz.

Projekt tényleges befejezés dátuma: 2022.10.25.

Projekt azonosítószáma: GINOP- 4.1.4-19-2020-02965